Marketingstrategi: Skab en effektiv og menneskelig markedsføring med AI som værktøj

En af de største fejltagelser i strategisk kommunikation og marketing er selvoptagethed. Synes du også, at indefra-ud kommunikationen er nemmere end udefra-ind? Så er du ikke alene. Vi har beskrevet 4 tiltag, der kan hjælpe dig med at skabe en succesfuld marketingstrategi uden at falde i forfængelighedsfælden.

Uansvarlighed, kortsigtede beslutninger og en “in it for the money”-mentalitet hører fortiden til. Moderne forbrugere kigger efter ansvarlige brands og foretrækker at handle hos virksomheder, der tænker langsigtet og ansvarligt. Det handler om at arbejde ud fra et formål, som ressonerer i verden og skaber værdi. Formålsbaseret branding kan være en afgørende komponent i din marketingstrategi. Dette understøttes blandt andet af analyser fra bureauet Strawberry Frog og Brand Institute, som viser, at brands med et stærkt defineret formål har større chance for at blive anbefalet til andre. Tilsvarende har Kantar Millward Brown konkluderet, at brands med et klart formål vokser 2,5 gange hurtigere end brands uden. Og ifølge Accenture (2021) er forbrugere villige til at betale 12% mere for produkter, der repræsenterer værdier, der står inde for.

En formålsdreven marketingstrategi

Alle virksomheder – offentlige som private, store som små – skal omfavne den nye virkelighed for at få de moderne forbrugeres og borgeres opmærksomhed og loyalitet. En formålsdrevet marketingindsats udspringer fra dit brands kernefortælling. Den definerer, hvilken forskel dit brand gør i verden, for hvem det skaber værdi, og hvordan det sker. Samtidig fastlægger den, hvad dit brands rolle er i denne transformation. Hvis din virksomhed er kommet skævt fra start med et Linkedin-feed fyldt med historier om hvor fede I er, og hvor god kage I får om torsdagen (Pst. I er ikke alene, men vi er altså ligeglade), kan I starte med at få jeres kernefortælling helt på plads og begynde at skabe indhold, der er meningsfuldt og værdifuldt for jeres målgruppe ved at følge disse tre tiltag.

#1 Lav grundig målgruppeanalyse og persona-udvikling

En vellykket marketingstrategi bygger på et klart defineret formål og en grundig forståelse af din målgruppe. Det handler om at forstå, hvilken opgave man som brand løser i verden, og hvem den løsning har værdi for. Det er derfor essentielt at lave dybdegående research og udvikle en primær persona samt flere sekundære personaer, der repræsenterer forskellige segmenter af din målgruppe. Et stærkt formål kombineret med dyb kundeindsigt hjælper dig med at målrette din kommunikation og sikre, at dine budskaber når ud til de rigtige personer på den mest effektive måde.

Anbefalinger til AI-værktøjer:

  1. SurveyMonkey med AI-analyser: Brug AI-funktioner til at analysere besvarelser og identificere mønstre blandt din målgruppe.
  2. Xtensio: Et værktøj til at skabe visuelle personaer, understøttet af AI, så de bliver mere detaljerede og relevante.
  3. IBM Watson Personality Insights: Brug AI til at analysere målgruppedata og opbygge detaljerede persona-profiler.
  4. Crystal Knows: Et AI-drevet værktøj til at skabe detaljerede beskrivelser af dine personas, baseret på sociale medieprofiler og adfærdsmønstre.

#2 Kommuniker som et menneske

Godt indhold i en marketingstrategi er menneskeligt. Dine kunder er mennesker, og din virksomhed er drevet af mennesker. En vigtig tommelfingerregel er at lade følelserne guide din kommunikation. Spørg dine kunder ind til, hvilken forskel de har oplevet ved at arbejde sammen med din virksomhed, og vær åben omkring, hvordan samarbejdet har påvirket dem. Når indholdet er relaterbart og følelsesdrevet, vil det automatisk appellere til din målgruppe og skabe bedre engagement.

Anbefalinger til AI-værktøjer:

  1. Writesonic: AI-drevet indholdsværktøj til at skrive autentisk og følelsesladet tekst, der kan relatere til målgruppen.
  2. ChatGPT: Brug AI til at brainstorme ideer til indhold, der kan engagere på et menneskeligt niveau.
  3. Grammarly: Forbedr det menneskelige præg ved indhold med tonejustering, så teksten passer til kundernes behov.
  4. Jasper: Et AI-værktøj, der kan hjælpe med at skrive menneskeligt og personligt indhold til sociale medier og blogindlæg.

#3 Læg en plan

Mange virksomheder falder i fælden med selvpromoverende opslag, fordi de mangler en klar marketingstrategi. Hvis du vil have succes med din indholdsstrategi, er det vigtigt at lægge en plan. Planlæg dit indhold for mindst tre måneder ad gangen, og sørg for, at hvert stykke indhold har en klar funktion i kunderejsen. Det handler om at skabe struktur, der sikrer, at dine budskaber bliver strategisk fordelt og målrettet.

Anbefalinger til AI-værktøjer:

  1. Trello eller Asana med AI-integration: Brug AI til at automatisere planlægningen af din indholdsstrategi og til at skabe en visuel oversigt over aktiviteterne.
  2. Notion AI: Organisér og planlæg dine ideer og indholdsstrategier ved hjælp af AI-assisterede arbejdsplaner.
  3. HubSpot: Et værktøj, der giver dig mulighed for at planlægge og analysere hele din marketingstrategi i ét system, med AI-drevne anbefalinger.
  4. CoSchedule: Brug AI til at optimere din publiceringsplan, så dit indhold får maksimal effekt i forhold til kunderejsen.

#4 Evaluer og forstå resultaterne

En vigtig disciplin inden for enhver marketingstrategi er evaluering. Det er dog en opgave, der ofte bliver nedprioriteret, fordi vi har travlt med andre aktiviteter. For at få det bedste ud af dine marketingindsatser skal du samle og forstå dine data, så du kan justere din strategi løbende. Brug rapporteringsværktøjer, der kan samle data fra flere kilder, og hold fokus på, hvad der virker.

Markedsføringslandskabet er i dag fyldt med forskellige softwareløsninger og systemer, der hver især tilbyder data og rapportfunktioner. Ved at bruge AI kan du gøre det enklere og mere effektivt at evaluere resultater. Ved regelmæssigt at analysere, hvilke budskaber og hvilket indhold der fungerer bedst, kan du sikre, at din marketingstrategi er baseret på data-drevne beslutninger.

Anbefalinger til AI-værktøjer:

  1. HubSpot: AI-drevne værktøjer til rapportering, der kan hjælpe med at samle data fra alle dine markedsføringskanaler.
  2. Google Analytics med AI-integration: Brug AI-funktioner til at generere indsigt, der kan forbedre dine kampagner og forstå, hvilke kanaler der performer bedst.
  3. Tableau: Brug AI til at skabe letforståelige visualiseringer af dine marketingdata og få værdifulde insights, der kan forbedre din strategi.
  4. Klipfolio: Med AI kan dette værktøj hjælpe med at samle rapporter på tværs af dine platforme og levere handlingsrettede anbefalinger til din marketingstrategi.

Tid til at tage din marketingstrategi seriøst

En effektiv marketingstrategi kræver, at markedsføring bliver integreret i virksomhedens samlede strategi, forretningsudvikling, salg og kundeservice. Markedsføring er ikke en fredag-eftermiddagsaktivitet, men en kontinuerlig proces, der skal væves ind i hele virksomheden. Når markedsføringen er direkte forbundet med din virksomheds overordnede mål og kundeoplevelse, bliver det muligt at opnå meningsfulde resultater.

Når du bruger AI som en del af din marketingstrategi, kan du sikre mere menneskeligt og effektivt indhold, automatisere processer og evaluere resultater mere grundigt. AI kan hjælpe dig med at analysere data, skabe detaljerede personas og forbedre dit indhold. Det betyder, at din virksomhed kan skabe meningsfulde og længerevarende relationer med dine kunder og øge loyaliteten.

En moderne marketingstrategi, understøttet af AI og formålsdrevet branding, er et stærkt værktøj til at drive vækst i din virksomhed. Det skaber den nødvendige transformation og sikrer, at din virksomhed er i stand til at konkurrere i et marked, der konstant udvikler sig. Ved at bruge de værktøjer og strategier, der er beskrevet her, kan du opnå en markant forbedring i din evne til at tiltrække, engagere og fastholde dine kunder – og dermed skabe langvarig succes.

Læs videre…

Content marketing uddannelse

Sådan sammensætter du din egen content marketing uddannelse

Man skal helst være god til det hele på den halve tid. Kender du det? Fantastiske tekster, Google-adwords, SEO-optimering og videoer. Vi kunne blive ved. Content marketing er kommet for at blive, og det stiller høje krav til kommunikations- og marketingmedarbejdere...

LÆS MERE

Agil marketing strategi

3 grunde til at du har brug for en agil marketing strategi

Hvad skal man med en agil marketing strategi? ....Vi svarer lige med en stribe andre spørgsmål: Hvordan kommunikerer dit brand? I en frisk og morsom tone, som en fattet og eftertænktsom ekspert, som en omsorgsfuld veninde eller som en aotoritær myndighedsperson? Er...

LÆS MERE

Sådan skriver du gode kundecases

Fortæl dit brands historie gennem kundecases

Du har sikkert prøvet det. At skulle udforme inspirerende og fængende kundecases, der lige sætter prikken over i’et og fasttømrer et godt og givende samarbejde. Det er dog ikke altid, at det går lige så let, som du måske havde forventet, da din arbejdsdag begyndte....

LÆS MERE

Content marketing strategi

Sådan lægger du din content marketingstrategi

"Vi lægger det bare på LinkedIn, når vi har tid"… Lyder det bekendt? De fleste af os, der arbejder med kommunikation eller marketing ved godt at content er vigtigt, og vi vil gerne producere en masse af det. Men hvis content skal skabe værdi, skal der mere end blot...

LÆS MERE